Hvorfor skal du holde dig fra chips


på chips
Spread the love

Mange ved, at chips – enten potato chips eller corn tortilla triangles – er en diskretionær mad, kun at blive spist i små mængder, lejlighedsvis. Men på det seneste har “sunde” chips vist sig på markedet. Så er kale eller lentil chips bedre for dig end almindelig gammel kartoffelchips? Og skal du være spiser chips overhovedet?

Her er mine 7 grunde IKKE at spise chips

De er højt i fedt og i forarbejdet ikke-godt mættet fedt. Tjek dem ud, og du vil se at, mens de varierer, har de fleste chips generelt omkring 25 til 30 procent totalt fedt.

Hvis chipsene er kogte i solsikkeolie, vil det angive dette på ingredienslisten. Denne olie er lav i mættet fedt, så du vil opdage, at disse chips har mindre end 10 procent af det samlede fedtindhold som deres mættede fedt. Men hvis chipsene er kogte i palmeolie, vil du som regel kun læse ‘vegetabilsk olie’ på etiketten. Men disse chips vil være omkring halvt mættet fedt.

Se hvad du kan vælge af forskellige chips hos os

Som en nation spiser vi for meget salt, men det er ikke det lille, vi tilføjer til vores madlavning eller drys over vores måltider, der er den store bidragyder. Det meste af saltet vi tager ind kommer fra forarbejdede fødevarer – og chips er en førsteklasses synder. Her er et par prøver: Red Rock Deli Honey Soy Chicken – 520 mg pr. 100g; og Natural Chip Company Sea Salt 644mg pr. 100g. Ideelt sigte på mindre end 600 mg eller bedre mindre end 400 mg pr. 100 g.

Tilsat sukker. Jeg ved, at vi tænker på chips som salte eller salte snacks, men du kan blive overrasket over at se, hvordan de aromatiserede typer har tilsat sukker. Tænk honning soja, søde chili, kylling, ost majs chips. De har sukker arter fra omkring 3 procent til 5 procent.

For nem at spise. Og for let at overeat!

Desuden virker de så ubetydelige; de fylder ikke, så de kan ikke være så dårlige, kan de?

De er kilojoule / Calorie tæt. Med andre ord får du lidt næringsværdi for mange kilojoule. De er modsatte af grønne grøntsager, der er næringsdigtige!

Hvad skal du vælge af forskellige ting

Jeg er sikker på at du har hørt udtrykket ‘billig som chips’. Fakta er, de er ikke – billige, det er. Tjek pr. 100g pris på docket af dine yndlingschips fra dit lokale supermarked og multiplicér derefter med 10. Det er prisen pr. Kg. Nu koster kartofler omkring kr 4 pr. Kg. Kartoffelchips varierer alt fra kr 11,30 pr. Kilo til en kæmpe kr 37,00 pr. Kilo!

Læs mere om populære salt snacks på min hjemmeside her. Jeg sammenligner 50 gram (2 ½ oz) kartoffelchips, majschips, cashewnødder, ølnødder, pretzels, riskiks, BBQ-former og Bhuja-indisk krydret blanding for deres fedt, mættet fedt og salt.

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *