Slibning af knive kan ske på flere forskellige


hos os Gardin bus
Spread the love

Hvem ved, hvornår det første argument over den bedste knivslibning startede? Det var mest sandsynligt, at der var en samtale mellem to flintknappere, der sad omkring en hule, og kampen om hvilken slib er det bedste, raser frem til i dag. De moderne taktiske og bushcraft-bevægelser har bragt opvarmede debatter om, hvilken slib er bedst. Slibens slib er, hvor et nøgleslag er vundet, og knivgeometrien varierer meget. Men er der en såkaldt bedste knivslibning, og i bekræftende fald hvilken er den?

Ifølge Wikipedia refererer bladgeometri til de “fysiske egenskaber ved et sværdblad: tværsnit (eller slib) og konisk.”

Du kan glemme, at “sværd” kvalifikation blad geometri gælder for enhver kniv. De tre mest almindelige knivslibemaskiner i brug i dag er hule, flade og konvekse. Andre noter er mejsel, asymmetrisk, Scandi og sammensat. Der er andre.

Før han blev en kendt skræddersyet knivsmager, var Walter Brend en kødskærer, hvis færdigheder gav ham et godt indblik i skiveets kunst.

“Hvad der virker for mig, er den hule grind,” siger Brend. “Den hule jorden kniv er ikke en flad overflade, det er konkavt, så som du skærer en genstand det straks starter en adskillelse. Den nederste kant skal strømme fra punktet til bagsiden af ​​bladet med en revet bladkant. ”

Slibning af knive er en kunst i sig selv, som alle kan lære.

Knifemaker Bob Dozier, der er kendt for at lave hårde knive, foretrækker også den hule grind.

“Da jeg hovedsagelig fremstiller jagtknive, foretrækker jeg drop-point blad stilen. Siden Bob Loveless har populært drop-pointet, har det været den mest populære form for jagtknive i mange årtier nu. Også for en jagtkniv er den hule grind den bedste, da den forbliver tynd ved kanten meget længere. “Men det er ikke at sige Dozier er skadeligt for andre grinds.

“Den flade slib er den bedste til køkkenet, da den ikke vandrer, når der laves tynde skiver,” opines han. “En konveks grind er fantastisk til opdeling af brænde.”

Prisbelønnede American Bladesmith Society mestersmed Jim Crowell vandt 1. årlige BLADE Show World Championship Cutting Competition i 2003 og blev indført i ABS Hall of Fame i 2016.

“Min mening om den bedste bladgeometri er en fuld flad slib med en konveks kant”, begynder Crowell. “Denne slib vil give den glateste overgang fra rygsøjlens fulde tykkelse til forkant – alt andet er noget mindre.”

Slibning af knive

Crowell er også meget bekendt med Bill Moran appleseed eller konveks grind, der er baseret på den japanske hamaguri eller “clamshell” slib.

“Bill Moran kunne lide fuld konvekse blad geometri,” Crowell noter. “Han malet på et rundt hjul og omhyggeligt formede hele bladet til at have et konvekt tværsnit. Jeg har skåret med flere af Bill’s knive og de var meget skarpe og havde stor geometri.

“Den fulde konvekse grind udfører på en eksemplarisk måde, men jeg kan ikke skelne nogen fordel i ydeevne over en fuld flad slib med en konveks kant. Du slår ikke bare en konveks kant på en kniv. Der er et utal af variabler: Hvor tyk var kanten, da du startede rullen? Hvor højt eller lavt rullede du det? En kort og abrupt rulle kan barbere, men vil slet ikke skære godt. “

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *